Tosca – fra sør til nord

Høsten 2018 skal Kristian igjen inneha rollen som Spoletta i Puccinis «TOSCA». Denne gangen i en samproduksjon mellom Kilden Opera, Nordnorsk Opera og Opera Rogaland.

Operaen er komponert av Giacomo Puccini. Librettoen er skrevet av Luigi Illica og Giuseppe Giacosa og er basert på det dramatiske skuespillet La Tosca av Victorien Sardou.

Hva er et menneskeliv verdt i møte med makt, ære, begjær og hevn? Det ukrenkelige menneskets plass i en verden av forfølgelse, tortur og maktmisbruk, tematiseres i Puccinis evig aktuelle drama. Sangerinnen Tosca og kunstneren Cavaradossi har et stormfullt og inderlig kjærlighetsforhold. Samtidig er despoten Scarpia besatt av Tosca, og er villig til å gjøre alt som står i sin makt for å få henne. Når det viser seg at Cavaradossi skjuler den politiske flyktningen Angelotti utnytter Scarpia muligheten til å få Tosca – om det så bare er for en kort stund.

Giacomo Puccini komponerte Tosca i perioden våren 1898 til oktober 1899, og den hadde premiere i januar 1900. Historien foregår i Roma i år 1800, hvor det Napolitanske kongedømmet styrte med knallhard hånd. Vi har flyttet historien til vår tid, og presenterer en moderne Tosca, i et historisk samarbeid mellom Kilden Opera, Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) og Opera Rogaland (OR), i et nasjonalt nybrottsarbeid som sørger for at publikum fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør vil få muligheten til å oppleve forestillingen.

 

Floria Tosca Nina Gravrok
Mario Cavaradossi Christian Juslin
Baron Scarpia Kosma Ranuer
Cesare Angelotti Trond Gudevold
Spoletta Kristian Krokslett
Sciarrone
Kirketjener Jørgen Backer
Gjetergutt Florian Almedal Sillitoe/ Sebastian Sjåstad Overå
Fangevokter Trond Gudevold
Soldater, politimenn, damer, byfolk, korgutter
Dirigent Peter Szilvay
Regissør Ingrid Forthun
Koreograf/regi ass Kari Anne Vadstensvik Bjerkestrand
Kormester Ursa Lah
Scenograf Dagny Drage Kleiva
Kostymedesign Anette Werenskiold
Lysdesign Joakim Foldøy

Spilles i Kilden Teater og Konserthus (Kristiansand) 8. – 22.september, Stormen Konserthus (Bodø) 19. oktober, Harstad Kulturhus 21. oktober, Tromsø kulturhus 23. – 26. oktober og Sandnes Kulturhus 3. – 5. november.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: