Kristian som Monostatos i Tryllefløyten

I juni kommer jeg tilbake til Halden og Opera Østfold. Denne gang i rollen som den fule maureren Monostatos, Sarastros tjener, i Mozarts Tryllefløyten. Jeg gleder meg til å gjøre denne rollen, som ikke akkurat er en førsteelsker-rolle; Monostatos forsøker nemlig på et tidspunkt å voldta dronningens datter, Pamina.

Tryllefløyten (Zauberflöte) er en opera i to akter, med musikk av Wolfgang Amadeus Mozart. Operaen ble uroppført i 1791, og er Mozarts siste opera. Selv kalte han Tryllefløyten et syngespill, fordi det er dialog mellom sangsekvensene. Operaen er skrevet på tysk, men fremføres på norsk på Fredriksten festning.

I eventyroperaen Tryllefløyten utspiller det seg en kamp mellom det gode og det onde. Etter å ha kjempet mot et uhyre blir prins Tamino spurt om han kan redde datteren til Nattens Dronning, Pamina, fra Sarastros makt.

Tamino blir umiddelbart forelsket i Pamina etter kun å ha sett et bilde av henne, og dronningen lover ham Paminas hånd hvis han lykkes. Uten helt å vite hva han begir seg ut på, drar Tamino i vei til Sarastros rike i selskap med den livlige fuglefangeren Papageno.

Sammen skal de gjennom mange prøvelser, og det skal vise seg at ikke alle de møter på veien er det de alltid begir seg ut for å være.

Allikevel: Tryllefløyten er en av de få operaene gjennom historien som har en lykkelig slutt, der kjærligheten og det gode seirer!

 

Musikalsk leder: Magnus Loddgard
Regi: Ivar E. Tindberg
Det Norske Blåseensemble og Wermland Operas orkester

Forestillingen varer i to timer uten pause.

Les mer på Opera Østfolds hjemmeside: www.operaostfold.no

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s