Sommerintervju i Bodø Nu

Skjermdump fra bodonu.no
Skjermdump fra bodonu.no

Lokalavisa Bodø Nus nettutgave publiserte i går et sommerintervju de har gjort med meg.

Under er hele intervjuet gjengitt i sin helhet.


(bodonu.no) Kristian Krokslett hater trollkrem, men sier at han ikke har gått sulten siden han var konfirmant.

Tenoren Kristian Krokslett, kommer fra Breivik i Skjerstad – et sted han har et sterkt engasjement for.

Han har vært engasjert som sanger og skuespiller i blant annet Musikkteater i Bodø, Nordland Musikkfestuke, Bodø Internasjonale Orgelfestival, Oslo Operafestival, Opera Nordfjord, Ringsakeroperaen, Operaen i Kristiansund og Opera Sør – for å nevne noe.

Vi tok en sommerprat med mannen med den store stemmen.

Hva er dine sommerplaner?

– Planen i år er å ha ingen planer. Hittil har det fungert strålende! Salten, slik det er nå, er det beste stedet på jord. Det blir turer i skog og mark med ungene, fisking og koselige kvelder med fine folk. Ellers går det i jobbing hele sommeren med lite tid til feriereiser. Sånn ble det i år…

Hva er ditt beste sommerminne?

– Barndomssomre med slåttonn og feriebesøk fra andre kanter av landet. Å hoppe i havet fra Gulbrygga sammen med kompisene, etter en lang dag med tråkking i høylasset, er et av mange gode barndomsminner fra sommerbygda Breivik i Salten.

Hva er det perfekte sommermåltid – og hva spiser du ikke?

– Det perfekte sommermåltid er min egen baccalao. Servert med pils og foccacia. Supert! Trollkrem holder jeg meg langt unna. Fyttigrisen! Ellers spiser jeg det meste. Har faktisk ikke vært sulten siden jeg var konfirmant.

Er det sant som det sies; blir man mer seksuelt aktiv sommerstid?

– Jeg anser det ikke som en sesongbetont aktivitet.

Av alle personer i hele verden, hvilke to ville du helst dratt på telttur med, og hvorfor?

– Jeg kunne ramset opp en rekke historiske personer her, men først og fremst ville jeg dratt på telttur sammen med min kone Eva Marie. Ei flott dame som jeg har vært gift med i femten år. Et nydelig medmenneske og en fantastisk livsledsager. Og så ville jeg gjerne dratt alene på telttur sammen med han derre Kristian Krokslett, en kar som trives godt i eget selskap, og som jeg vet setter stor pris på total stillhet, refleksjon og ettertanke.

Kulturkvartalet åpner i november – en berikelse for Bodø, eller burde det aldri vært bygget?

– Stormen vil være en berikelse ikke bare for Bodø, men for hele regionen. Jeg gleder meg til åpningen og ikke minst til alle dagene og årene etter åpningen, og har full tillit til at administrasjonen i det nye huset kommer til å drifte dette godt. Det som aldri burde vært bygget er det eksisterende Bodø kulturhus. Man bygget ikke for fremtiden, og resultatet ble et midlertidig hus med for lite plass.

Er du for eller imot tiggerforbud, og hvorfor?

– Vanskelig spørsmål. Jeg er usikker. Hvordan definerer vi tigging?

Hva mangler sommerbyen Bodø?

– Spontane konserter i sentrumsgatene og en årlig sommer-revy på et av byens hoteller. Ellers er det vel Bodøs omegn som definerer sommerbyen Bodø, og naturen og distriktet rundt byen eier ikke make. Sånn sett mangler ikke Bodø så mye.

Hvem ler du mest av, og hvem ønsker du dit peppern gror?

– Jeg ler vel igrunnen mest av meg selv og med de andre. Selvironi er den aller beste medisinen mot det aller meste av motgang i livet. Hvor gror pepperen, forresten?

Hva hater du at media skriver om, og hva ville du lest mer om?

– Kritikkløs journalistikk er det verste jeg vet. Det er så altfor mye klikk-horeri ute og går. Gi meg dokumentarer med skikkelig godt journalistisk håndverk.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s