Kristian som «Spoletta» i Tosca 2015

Jeg skal gjøre «Spoletta» i Opera Østfolds oppsetting av Puccinis opera «Tosca» i juni 2015. Dette gleder jeg meg til! «Spoletta» er ikke av de største rollene, men det blir stor stas å jobbe med disse flotte kollegaene. Noen av dem er for meg et helt nytt bekjentskap. Og scenen dette spilles på er også helt ny for meg. Fredriksten festning i Halden er nok for mange nå kjent som scenen til TV2-programmet «Allsang på grensen».

Les mer om Opera Østfold

Tosca hadde urpremiere på Teatro Costanzi i Roma 14. januar 1900 og er i dag en av verdens mest populære operaer.

Handlingen finner sted i Roma på 1800-tallet hvor kongedømmet Napoli er truet av Napoleons invasjon i Italia. Sangerinnen Floria Tosca er fanget i et trekantdrama mellom kunstmaleren Mario Cavaradossi og den hensynsløse politisjefen Scarpia. Dramaet mellom disse tre personene er essensen i en intens og blodig opera der ingenting kan  stoppe politisjefens begjær for sangerinnen. Tosca er historien om kjærlighet, lyst og menneskets mørke sider.

Tosca ble meget populær i sin tid og regnes som viktig i operahistorien fordi den omhandler teamer som folk flest kjenner igjen fra sitt eget liv. Den mest kjente arien fra Tosca er kanskje “Tårnarien”.

 

Operaens hovedroller er:

Floria Tosca                Victoria Nava
Mario Cavaradossi       Ho-Yoon Chung
Baron Scarpia             Trond Halstein Moe
Cesare Angelotti          Jens-Erik Aasbø
Sakristanen                 Johan Wållberg
Spoletta                      Kristian Krokslett
Sciarrone                    Patrick Egersborg

 

Giacomo Puccini ble født i Lucca i Toscana i 1858 og døde i 1924 i Brüssel. Puccini har også komponert La Boheme, Madame Butterfly og Turandot. Turandot ble fremført av Opera Østfold på Fredriksten i 2009.

Tosca spilles 10. 11. og 13.juni 2015. Billettene slippes på Julemarkedet i Halden 22. og 23.november 2014 samt på http://www.billettservice.no.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s